Kondenzirano mleko in sladka koruza zamolčana skrivnost starih mačkov

Cannibal

Član BS
Pridružen
Jan 22, 2019
Prispevki
32
Všečki
20
Točk
8
Kraj
Maribor
Sicer sam danes večji del ribolova previjačim, a zmeraj ni bilo tako. Stari mački se še danes kdaj pa kdaj združimo in priredimo kakšno medsebojno tekmovanje in imamo vedno kakšen adut v rokavu.

Verjamem, da se še marsikdo med vami (sodobnimi kraparji), ni srečal s kondenziranim mlekom, zato sem se odločil, da ga izpostavim tukaj.

Moja osnova, pri pripravi hrane za lov krapa, se zmeraj prične s kondenziranim mlekom in sladko koruzo. Zakaj? Ker sta obe sestavini sladki, kondenzirano mleko vsebuje beljakovine, je topno v vodi, krapi obe sestavini enostavno obožujejo, penzionisti pa si ju lahko privoščimo.

In kako ti dve sestavini združim? Preprosto, v ženini kuhinji si sposodim kuhinjski mešalec za pripravo sadnih napitkov in zamolčan pripravek starih mačkov je pripravljen. To tekočo "goščo" obogatimo s suho hrano po želji. Paziti moramo edino, da mase ne bomo zbili, ampak mora biti rahla in razkrajajoča oziroma topna v vodi!
 
Nazadnje uredil moderator:

Cannibal

Član BS
Pridružen
Jan 22, 2019
Prispevki
32
Všečki
20
Točk
8
Kraj
Maribor
V blender daš večjo konzervo koruze (s sokom), konzervo kondenziranega mleka in zmiksaš. Kasneje to maso dolivaš suhi hrani. Paziti moraš edino, da ne boš na koncu dobila gmote, ampak dokaj suho razkrajujočo zmes.
 

CarpLover

Član BS
Pridružen
Jan 28, 2019
Prispevki
29
Všečki
31
Točk
13
Kraj
Ptuj
Sam že nekaj časa dodajam v mix kalbi milch cm (mleko v prahu) in sem bil zelo zadovoljen nad rezultati. Kondenziranega mleka pa še nisem sprobal. Hvala za nasvet. (y)
 
Top