Najboljši krmilniki za lov mrene

bsport

Administrator
Osebje foruma
Pridružen
Dec 25, 2018
Prispevki
80
Všečki
51
Točk
18
Kraj
Gaj, Pragersko
Naše reke, kot so Drava, Sava, Mura in Krka so karakteristično zelo različne vode, zato je pravilna izbira krmilnika za lov mrene zelo pomembna. Številni dejavniki odločajo, kateri krmilnik bomo izbrali za določeno reko. Kot prvo, se moramo seveda vprašati, koliko vabe želimo uporabiti za krmljenje.

Sam načeloma v prvi uri lova za krmljenje uporabim velik krmilnik, s 15 minutnimi meti pa na dnu v prvi uri nakrmim krmišče. V kolikor se v tem času pričnejo prijemi, obdržim za krmljene mren velik krmilnik – v kolikor v tem času ni prijema, zamenjam krmilnik z manjšim in izvajam mete na 30 minut.

V hitro tekočih vodah zelo rad uporabim tradicionalni krmilnik z luknjami, v bolj počasi tekočih vodah pa je seveda potrebno izbrati mrežasti krmilnik, saj lažje sprosti vsebino na krmišče.

Pri izbiri teže krmilnika igra vlogo seveda globina vode, njen pretok, v zakup pa moramo vzeti tudi razdaljo, na kateri bomo lovili.

Upoštevati moramo torej načelo, globlje kot je, hitreje kot teče, in seveda dalje kot mečemo, tem težji krmilnik moramo izbrati. Po metu se mora krmilnik obdržati na mestu in ne sme drseti po dnu.

In še 4 krmilniki, ki jih sam uporabljam za lov mrene:

Odprt krmilnik (A)
Tradicionalni odprt krmilnik omogoča počasen izpust hrane, saj voda ne more tako hitro priti do hrane. To je lahko zelo koristno v globlji vodi ali zelo hitro tekočih vodah.

Mrežasti krmilnik (B)
Mrežasti krmilnik sprošča hrano na krmišče zelo hitro, kar pomeni, da aktivira krmišče veliko prej, kot drugi krmilniki. Uporabljamo pa ga na počasi tekočih vodah. Mrežasta oblika krmilnika namreč omogoča hitrejši razpad krme po krmišču.

Kombi krmilnik (C)
Kombi krmilnik resnično upočasni sproščanje vabe, ker so konci zaprti. Njegova prednost se pokaže pri uporabi kostnih črvov, vendar je uporaben tudi pri peletih.

Rečni krmilnik (D)
Ta poseben krmilnik je zasnovan za reke z zelo hitrimi pretoki. Zaradi nizkega profila ostane pritrjen na dno in je nevsiljiv do velike mrene.

Lp, Aleš
 

Priponke

Top