• Dobrodošli na ribiški forum Blinker Šport

    Najprej ti želim en lep pozdrav in se ti želim zahvaliti za obisk ribiškega foruma blinkersport.si. Ker si že pristal oz. pristala na tej strani predvidevam, da si z ribičijo okužen oz. okužena tudi ti, zato ti svetujem, da si vzameš 2 minutki časa in se registriraš na forumu tudi ti. Ne bo ti žal!

    Registracija

Ribolov krapa v Gaju pri Pragerskem

bsport

Administrator
Osebje foruma
Pridružen
Dec 25, 2018
Prispevki
75
Všečki
44
Točk
18
Kraj
Gaj, Pragersko
Tudi to leto je bilo na ribniku v Gaju pri Pragerskem dokaj pestro, a kljub intenzivnemu lovu zadnjih 7 let mi še tukaj krapa preko 13 kg ni uspelo ujeti.

Zadnja leta je bil ribolov na tem ribniku velik izziv, saj se je v njem namnožilo veliko rjavega ameriškega somiča (ameiurus nebulosus ) in splošno znano je, da se mnogi ribiči izogibajo voda, v katerih se nahaja ameriški somič, zato je zadnja leta upadel tudi obisk ribičev na tej vodi. A moram reči, da je bilo v letu 2018 mogoče čez celo leto loviti krapa tudi na boile, saj je ameriški somič na tej vodi enostavno začel izginjati. Kot kaže, se je enostavno prenehal množiti. To leto, se je dalo čez dan naloviti tudi do 15 rib, kar je za to vodo več kot odlično.

Moja ocena za ribolov krapa na tej vodi: 8/10

Lp, Aleš

In še slika letošnjega lepotca

Ribolov krapa v Gaju pri Pragerskem.png
 
Top